Belastingvermindering dakisolatie

Wanneer u er voor kiest om te investeren in dakisolatie, dan geeft de overheid u hiervoor het recht op belastingvermindering of een fiscaal voordeel. Dakisolatie investeringen, in 2013, 2014 of 2015, kunnen u een flinke belastingvermindering opleveren.

Belastingvermindering dakisolatie

Voorwaarden dakisolatie belastingvermindering

Om in aanmerking te komen voor belastingvermindering van dakisolatie moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo dient:

- De dakisolatie geplaatst te worden door een aannemer
- De aannemer een aantal specifieke gegevens op de factuur te vermelden
- Uw woning bij de start van de isolatieklus minimaal vijf jaar als woning in gebruik te zijn
- Uw isolatiemateriaal een Rd-waarde te hebben van minimaal 2,5 m2K/W

Ongeacht of u eigenaar of huurder bent, de belastingvermindering is voor iedereen geldig die belastingplichtig is in België. Het is dus niet vereist dat u zelf woont in de woning. En wanneer de zolder niet als leefruimte gebruikt wordt, dan mag ook het plafond van de verdieping eronder of de zoldervloer geïsoleerd worden.

Bedrag van belastingvermindering

De betalingsdatum bepaalt voor welk inkomstenjaar de factuur ingediend kan worden (dus niet de factuurdatum). Er geldt een maximumbedrag van vermindering dat verschilt per jaar. Wanneer het maximumbedrag voor dat jaar bereikt wordt, mag het resterende deel niet overgedragen worden naar het volgende jaar.

Isolatie investeringen in 2013
De belastingvermindering komt uit op 30% van de factuur, beperkt tot een maximumbedrag van € 3.010,- per woning.

Isolatie investeringen in 2014
De belastingvermindering komt uit op 30% van de factuur, beperkt tot een maximumbedrag van € 3.040,- per woning.

Isolatie investeringen in 2015
De belastingvermindering komt uit op 30% van de factuur, beperkt tot een maximumbedrag van € 3.050,- per woning.

Vragen

Dat mag altijd.

De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal, de grootte van de ruimte en ook de moeilijkheidsgraad van plaatsing. Daarnaast werken isolatiebedrijven vaak ook met verschillende prijzen. Het is dus slim om altijd offertes te vergelijken. Lees hier meer over dakisolatie prijzen.
Dat kan, om isolatie te bevorderen kan er steun worden gekregen van diverse instanties in de vorm van premies en subsidies. Er gelden hierbij wel bepaalde voorwaarden. Lees er meer over in ons artikel over dakisolatie premie.
Jazeker. Het isoleren van de zoldervloer is een uitermate geschikte manier van huis isolatie wanneer de zolderruimte niet als leefruimte gebruikt wordt!