Belastingvermindering dakisolatie 2016

Mike avatar

Mike op 10-11-2015

Vlaams minister van Energie, Annemarie Turtelboom (open VLD), heeft onlangs na een vraagstelling aangegeven dat de aangekondigde hervorming van de energiepremies nochtans geen invloed heeft op de belastingvermindering voor dakisolatie. Dit is goed nieuws voor mensen die overwegen om hun dak te isoleren en zodoende energie te besparen.

Belastingvermindering dakisolatie

Geen invloed tot eind 2016

Tot eind 2016 geldt de belastingvermindering van 30 procent voor plaatsing van dakisolatie zeker weten nog. Sinds 2014 is de belastingvermindering een bevoegdheid van Vlaanderen, naast een hele reeks overige energiepremies en energiebesparende maatregelen zoals het plaatsen van hoogrendement glas en isoleren van daken en muren.

N-VA parlementslid Andries Gryffroy, die de vraag in eerste instantie stelde aan Annemarie Turtelboom, rekent er op dat de hervorming voor energiepremies de mensen zal blijven aansporen om energiebesparende maatregelen te treffen.

‘De meest duurzame en goedkoopste energie is immers nog steeds deze die we niet gebruiken. De hervorming van de premies moet een nieuwe start zijn voor een renovatiegolf in Vlaanderen’, aldus Gryffroy.

Nu is de tijd voor dakisolatie

Wanneer u nog wilt profiteren van de belastingvermindering voor dakisolatie en overige premies is het raadzaam om voor eind 2016 de dakisolatie te laten plaatsen door een erkende installateur. Nu maakt u immers nog kans op de voordelen en hoe dit in de toekomst geregeld zal worden blijft een vraag.

Als u op zoek gaat naar een professionele installateur is het aan te raden om meerdere vaklui met elkaar te vergelijken. Onderlinge prijzen kunnen namelijk behoorlijk verschillen en door goed erkende installateurs te vergelijken heeft u niet alleen het voordeel van de belastingvermindering aan uw zijde, maar kunt u ook flink besparen op de installatiekosten.

In sommige gevallen kan dit voordeel oplopen tot een besparing van wel 40% van de totale kosten!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!