Dakisolatie? Dit zijn de kosten

Mike avatar

Mike op 26-10-2015

Wanneer u dakisolatie overweegt is het goed om te weten welke kosten bij deze investering komen kijken. Op de langere termijn zult u flink besparen met een goed geïsoleerd dak, maar de eerste investering is wel belangrijk om te kennen. Daarom schreven wij dit artikel; om u een idee van uw investering te geven. Lees snel verder!

dakisolatie kosten

Uw investering in dakisolatie

De investering in dakisolatie is opgebouwd uit verschillende kosten. Hierbij gaan we uit van materiaalkosten en arbeidskosten. Aanvullende premies en belastingvoordelen nemen we niet mee in ons voorbeeld, maar wellicht zijn deze wel beschikbaar voor uw situatie. Lees hier meer over de premies voor dakisolatie.

Ons voorbeeld

In ons voorbeeld gaan we uit van een spantendak van 100 m² inclusief onderdak. Het isolatiemateriaal betreft glaswoldekens van 16 centimeter dikte. Uiteraard zijn andere opties hiervoor ook mogelijk. Denk daarbij aan rotswol en flensdekens. Glaswol is echter de standaard bij isolatiespecialisten.

Richtprijs dakisolatie

De richtprijs voor dakisolatie ligt tussen de € 22,- en € 28,- per vierkante meter. De BTW is dan niet meegerekend, het plaatsen van de dakisolatie uiteraard wel.

Arbeidskosten dakisolatie

De richtprijs ontstaat uit twee soorten kosten: de arbeidskosten en de materiaalkosten. Arbeidskosten zijn moeilijker concreet te maken dan materiaalkosten. De ene vakman kost nu eenmaal meer dan de andere vakman. Materiaal is materiaal en heeft vrijwel overal dezelfde prijs.

Stel dat we een richtprijs hanteren van € 25,- per m² dan zou het zo kunnen zijn dat u € 14,- betaalt voor de werkuren en € 11,- voor het gebruikte materiaal.

Materiaalkosten dakisolatie

De € 11,- uit het voorbeeld is niet alleen voor het gebruikte isolatiemateriaal. Overige materialen die gebruikt worden bij dakisolatie zijn bijvoorbeeld dampschermen, tape en dichtingsmastiek kokers.

Deze materialen samen vormen het totaalbedrag aan materiaalkosten voor dakisolatie en dus niet alleen de glaswol zelf.

Inschatting van het totaalbedrag voor dakisolatie

In ons voorbeeld met een dak van 100 m² moet u rekening houden met een totaalprijs tussen de € 2200,- en € 2800,- als investering in dakisolatie, exclusief BTW maar inclusief plaatsing. Is uw dak groter dan de 100 m² uit ons voorbeeld? Vermenigvuldig dan de oppervlakte van uw dak met € 25,- om een inschatting te krijgen van de totaalprijs voor uw dak.

Zoals gezegd ligt het grootste verschil in totaalprijs bij de arbeidskosten. U kunt vrij eenvoudig extra besparen op dakisolatie door meerdere vaklui met elkaar te vergelijken. Zo komt u altijd tot de meest gunstige prijs en bespaart u in sommige gevallen tot wel 40% op de totaalprijs voor dakisolatie!

Dit artikel is gebaseerd op informatie van de bouwsite Livios.be, meer specifiek over het onderwerp: lees het originele artikel!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!