Dakisolatie sociale woningen België niet overal goed voorzien

Mike avatar

Mike op 24-02-2015

De cijfers van de Vlaamse regering geven aan dat van de 147.600 sociale woningen in Vlaanderen er maar liefst 113.900 zijn voorzien van dakisolatie. Dat is meer dan 75 procent. De cijfers van dakisolatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn minder fraai.

Dakisolatie sociale woningen België

Percentage van dakisolatie Brussel niet zo hoog

Van de 39.396 sociale woningen in Brussel is nog niet eens een derde uitgerust met dakisolatie. En hoop op snelle vooruitgang is er ook niet echt. Volgens Minister Fremault, zal het nog minimaal 10 tot 15 jaar duren voordat het overgrote deel van de sociale woningen is voorzien van dakisolatie.

Ook wordt in Brussel relatief gezien weinig dubbel glas geplaatst. Nog geen 60% van de sociale woningen in het hoofdstedelijk gewest is voorzien van dubbel glas.

Dak laat de meeste warmte gaan

Met ongeveer één derde van het totale warmteverlies in huis, is een niet geïsoleerd dak veruit de belangrijkste warmte-verliesbron. Het wordt volgens mevrouw Lootens nodig tijd dat de regering van Brussel het goede voorbeeld gaat geven als het gaat om isolatie van huizen en gebouwen.

Minister Fremault wordt dan ook door het Vlaams belang opgeroepen om tegen uiterlijk 2020 alle sociale woningen in Brussel te hebben voorzien van goede dakisolatie en dubbele beglazing.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!