Dakisolatie, welke premies zijn er?

Mike avatar

Mike op 06-07-2015

Als u uw dak laat isoleren is dat een manier om in de toekomst flink te besparen op energiekosten. De netbeheerders en de Vlaamse overheid hebben de aanschaf van dakisolatie nog aantrekkelijker gemaakt middels verschillende subsidies en premies. Welke premies dat precies zijn? Dat kunt u hieronder lezen.

Dakisolatie

Dakisolatie premie door de netbeheerder

De premies die worden uitgekeerd gelden niet alleen voor isolatie die is geplaatst door een specialist, maar ook de zelfgeplaatste dakisolatie komt hiervoor in aanmerking. Als uw zolder niet dient als woonvertrek dan komt ook de isolatie van uw zoldervloer in aanmerking voor een premie. Deze premies gaan naar verwachting wel verminderd worden in midden 2015, maar deze regeling zal dan pas op 1 januari 2016 ingaan.

De voorwaarde voor de dakisolatie premie

Als uw woning vóór 1 januari 2006 is aangesloten op het distributienet van uw netbeheerder, komt u in aanmerking voor een premie. Hoe hoog deze premie is, hangt af van in welk jaar uw dakisolatie is geplaatst.

Dakisolatie premie, hoe hoog is het bedrag?

De isolatiewaarde van de geplaatste dakisolatie bepaalt hoeveel u terug kan krijgen per vierkante meter (m2). U kunt de volgende bedragen terugkrijgen:

- Bij een Rd-waarde van minimaal 3,5 m2 K/W kunt u 3 euro per m2 terugkrijgen als u de isolatie zelf heeft geplaatst. Heeft u het laten plaatsen? Dan kunt u 6 euro per m2 terugkrijgen.
- Bij een Rd-waarde van minimaal 4 m2 K/W kunt u €3,50 per m2 terugkrijgen als u de isolatie zelf heeft geplaatst. Heeft u het laten plaatsen? Dan kunt u €7,- per m2 terugkrijgen.
- Bij een Rd-waarde van minimaal 4,5 m2 K/W kunt u 4 euro per m2 terugkrijgen als u de isolatie zelf heeft geplaatst. Heeft u het laten plaatsen? Dan kunt u 8 euro per m2 terugkrijgen.

Mocht u een beschermde afnemer zijn (personen die recht hebben op sociale maximumtarieven voor gas en elektra), worden deze aantallen nog eens verhoogd met 50%.

Dakisolatie, belastingvermindering voor uw investering

In 2015 kunt u een belastingvermindering van 30% op het factuurbedrag krijgen van de federale overheid als u heeft geïnvesteerd in het laten isoleren van uw dak door een specialist. De vermindering geldt voor elke belastingplichtige in België, dus het maakt niet uit of u huurder of eigenaar bent.

Dakisolatie, hoe meer te besparen?

Als u nog meer wilt besparen op dakisolatie, zorg er dan voor dat u verschillende specialisten vergelijkt. Dit kunt u gemakkelijk doen door isolatie offertes aan te vragen voor uw situatie. Het is aan te raden om dit voor meerdere specialisten te doen, aangezien het prijsverschil tussen de aanbieders vrij hoog kan zijn. Het aanvragen van een offerte kost u niks en is geheel vrijblijvend. Het kost u een kleine hoeveelheid tijd, maar u kunt er een flink bedrag mee besparen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!