Isoleren met gespoten pur of pur-platen?

Mike avatar

Mike op 03-08-2015

Als u moet kiezen voor een goed isolatiemateriaal is pur een van de beste keuzes die u kunt maken. Pur is namelijk ook op verschillende manieren toe te passen. De eerste vorm is het ingespoten pur, maar daarnaast bestaan er ook pur-platen.

Gespoten pur

Wat zijn de voordelen per pur soort?

Er zijn niet voor niets meerdere pur soorten, aangezien iedere soort zijn voordelen heeft. Gespoten pur levert namelijk ietsjes minder isolatiewaarde vergeleken met pur-platen. Toch heeft pur-schuim een isolatiewaarde van 0,018 W/m2K, wat zeer goed is. Het bijkomend voordeel van gespoten pur-schuim is dat het de hele ruimte vult, geen kier of naad wordt overgeslagen.

Gespoten pur ten opzichte van pur-platen

Voordelen van pur-platen

De pur-platen hebben als voordeel dat ze een betere isolatiewaarde hebben vergeleken met gespoten pur. U bent met de platen ook gegarandeerd van een bepaalde dikte, dit kan handig zijn met verbouwen. Het scheelt werk, afschuren is niet nodig. Daarnaast is afplakken niet nodig omdat u de platen zelf kunt positioneren. Tenslotte zijn de platen direct afwerkbaar.

Voordelen gespoten pur

Met gespoten pur hoeft u bij het isoleren van een oneffen ondergrond geen extra maatregelen te nemen, hierdoor worden de projectkosten minder. Het isoleren van bestaande spouwmuren gaat makkelijker met gespoten pur. Gespoten pur zorgt voor een naadloos resultaat dat volledig uit 1 laag bestaat.

Meer weten? Schakel een specialist in

Als u advies wilt hebben over welk soort isolatie voor uw project de beste keus is, raden wij u aan om een isolatiespecialist te raadplegen. Vergelijk ook meerdere specialisten als u daadwerkelijk de klus wilt laten uitvoeren. Dit kan namelijk voor een flinke besparing zorgen aangezien iedere specialist zijn eigen prijs hanteert.

Het vergelijken kunt u het best doen door meerdere dakisolatie offertes aan te vragen. Deze zijn namelijk gratis en vrijblijvend en zorgen ervoor dat u in een oogopslag de beste prijs betaald voor uw klus. Wacht daarom niet langer en bespaar op isolatie.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!