Meer geld naar groene renovatiewerken

Mike avatar

Mike op 19-08-2015

Nadat in 2014 de REG-premies voor het renoveren van een woning nog daalden, is daar in het eerste half jaar van 2015 niets meer van te merken. Vooral de premies voor dak-, vloer- en kelderisolatie doen het goed.

Groene renovatiewerken
Wat ook opviel was het bedrag aan toegekende premies, deze is sterk gestegen. Zo zijn er ongeveer 30% meer dossiers binnengekomen voor dakisolatie, maar het toegekende bedrag steeg met zo’n 50%. Dat komt door het weghalen van een limiet aan oppervlakte waarvoor u in aanmerking komt voor een premie.

De Vlaming staat onder druk

Wat de reden is van deze verandering? De Minister van Energie wilt binnen een niet al te lange tijd een hervorming van het premiesysteem voorstellen. Zo wilt ze dat meer Vlamingen milieubewust gaan verbouwen en isoleren. Dit leidt tot veel onzekerheid onder de Vlamingen. Daarom lijkt het dat veel Vlamingen eieren voor hun geld kiezen.

Waarom nu isoleren?

Als u nog wilt genieten van de premies, dan hebben wij hier enkele redenen waarom:
- Wanneer een aannemer dak- of zoldervloerisolatie plaatst kunt u 30% van het bedrag recupereren via uw belastingen
- U heeft hier niet lang last van. Het isoleren van uw dak is binnen enkele dagen geregeld. Andere isolatiewerken kunnen zelfs binnen één dag geklaard zijn.
- De rentes staan tegenwoordig heel laag, u heeft dus snel een goede financiering geregeld.
Wel is het belangrijk dat u de werken vóór de hervormingen laat uitvoeren!

Uw dak isoleren kan voordelig!

Naast alle voordelige regelingen en premies is er nog een onderdeel waarop u kunt besparen, en dat is niet de minste! Door offertes van isolateurs te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op uw dakisolatie.

Daarnaast is het aanvragen en vergelijken van offertes gratis & geheel vrijblijvend. U kunt dus op uw gemakje offertes vergelijken en daarna beslissen of u met iemand in zee gaat. Geen verplichtingen, wel zo makkelijk!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!