Wat is de terugverdientijd van dakisolatie?

Mike avatar

Mike op 16-11-2015

Als u van plan bent te investeren in dakisolatie, dan wilt u graag weten hoe lang het duurt voordat u uw investering eruit heeft. Voor iedere situatie ligt dit verschillend, maar waar kunt u gemiddeld op rekenen?

Terugverdientijd dakisolatie

Waar is de terugverdientijd afhankelijk van?

De tijd waarin u uw investering in dakisolatie terug heeft hangt af van vele factoren. De factoren zijn onder andere de isolatiewaarde en de mate van overige isolatie in uw woning. Zeker als u nergens anders in uw woning isolatie heeft, zal er nog flink wat warmteverlies optreden. Door het verlies van warmte elders in uw woning, zal de terugverdientijd ook langer zijn. Toch is er enigszins een indicatie te geven voor de terugverdientijd van uw investering.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd van dakisolatie?

Investeren in dakisolatie kan tussen de 1500 en 2000 euro liggen bij een standaard dak van 74m2. Per jaar kunt u een besparing van ongeveer 400 euro. Als we deze getallen gebruiken dan heeft u de investering er tussen de 3 en 5 jaar terugverdiend. De jaren nadat u uw investering teug hebt verdiend, is pure rendement op uw energierekening.

Dakisolatie laten plaatsen?

Als u van plan bent om dakisolatie te laten plaatsen, is het aan te raden om een specialist naar uw specifieke situatie te laten kijken. Om dit te doen kunt u het best meerdere specialisten met elkaar vergelijken middels offertes. Deze gratis en vrijblijvende offertes geven u een goed overzicht welke dakisolatie specialist u het voordeligst kan helpen met de isolatie van uw dak. Wacht daarom niet langer en vraag nu dakisolatie offertes aan.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!