Dakisolatie prijs

De prijs van het isoleren van een dak wordt door een aantal verschillende factoren bepaald. Deze hangt namelijk af van de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal, de grootte van de ruimte die geïsoleerd dient te worden en daarnaast speelt ook de moeilijkheidsgraad van plaatsing van het isolatiemateriaal een rol. We zullen hieronder de twee meest voorkomende soorten dakisolatiemateriaal en hun gemiddelde prijzen bespreken.

Dakisolatie prijs

Prijzen van dakisolatiemateriaal

Isolatieplaten
Isolatieplaten worden veel toegepast als isolatiemateriaal bij het isoleren van een dak. Ze hebben een aantal fijne voordelen; zo zijn ze vrij dun, zorgen ze voor een nette afwerking en goede afdichting als dampscherm. Isolatieplaten hebben daarentegen ook een nadeel, er moet bij plaatsing namelijk begonnen worden vanaf een rechte draag structuur om zo te voorkomen dat groef- en tandprofielen niet goed aansluiten.

Isolatieplaten prijs: Vanaf € 12,- per m2 zijn isolatieplaten verkrijgbaar met een R-waarde van 4 m2K/W. De kosten voor het laten plaatsen zullen zo rond de € 25,- per m2 uitkomen. Bij het laten plaatsen heeft u echter recht op bepaalde premies en belastingvermindering waardoor de uiteindelijke prijs tot wel de helft kan zakken.

Glaswol
Naast isolatieplaten wordt ook Glaswol erg veel gebruikt bij dakisolatie. Glaswol wordt doorgaans tussen spanten geplaatst en daarnaast afgewerkt met een dampremmende folie. Dakisolatie met glaswol kan worden toegepast bij zoldervloeren en hellende daken.

Glaswol prijs: Vanaf € 10,-. per m2 is glaswol verkrijgbaar met een R-waarde van 4 m2K/W. De kosten voor plaatsing van glaswol beginnen zo rond de € 25,- per m2. Ook bij plaatsing van Glaswol heeft u recht op bepaalde premies en belastingvermindering waardoor de uiteindelijke prijs tot wel de helft verminderd kan worden.

Goede prijs-kwaliteit verhouding door offertes te vergelijken

Wanneer u van plan bent om dakisolatie te laten plaatsen, is het verstandig om meerdere isolatie offertes aan te vragen bij verschillende dakisolatiefirma's. U kunt deze offertes vervolgens gemakkelijk met elkaar vergelijken op prijs en kwaliteit en op die manier eenvoudig kiezen voor de dakisolatiefirma die het beste aansluit op uw gewenste prijs-kwaliteit verhouding. Door onderstaand uw postcode in te vullen, kunt u geheel gratis meerdere offertes aanvragen en zo besparen op uw dakisolatie!

Vragen

Dat mag altijd.

Jazeker, om het isoleren te stimuleren wordt er door diverse instanties steun verleend in de vorm van premies en subsidies. Deze zijn echter wel afhankelijk van een aantal voorwaarden. Lees er meer over in ons artikel over dakisolatie premie.
Ja zoldervloerisolatie is perfect wanneer de zolderruimte niet als leefruimte wordt gebruikt.
Jazeker. Beide soorten daken kunnen worden voorzien van isolatiemateriaal, geen probleem!