Dakisolatie

Door middel van dakisolatie bent u in staat om de warmte die u creëert met bv. uw centrale verwarming en radiatoren in huis beter vast te houden. Het is namelijk zo dat warme lucht opstijgt en dus ook voor een groot gedeelte via het dak uw woning verlaat.

Dakisolatie
Door het dak van uw woning te laten bedekken met isolerend materiaal zal de warmte aanzienlijk beter vast worden gehouden, hierdoor kunt u dus behoorlijk besparen op stookkosten. Daarnaast bent u op deze manier natuurlijk ook meer milieu bewust bezig.

Diverse manieren om uw dak te isoleren

Er zijn verschillende vormen van dakisolatie. Zo kunt u er voor kiezen om de binnenkant of buitenkant van uw dak te laten isoleren, dit kan een schuin dak zijn maar ook een plat dak. Het isoleren van de buitenkant van het dak wordt ook wel de 'warm dak' methode genoemd. Dit komt omdat bij deze methode de gehele dakconstructie tegen kou en vocht beschermd wordt.

Isoleren van een hellend dak
Isolatie aan een hellend dak kan zowel aan de buiten- als binnenzijde van het dak. Het is hierbij natuurlijk van belang dat het isolatiemateriaal een hoog isolerend vermogen heeft.

Isoleren van een plat dak
Voor het isoleren van een plat dak zijn er in principe drie opties: de binnenzijde en ook de buitenzijde kan worden geïsoleerd, maar daarnaast kan er ook gekozen worden voor het plaatsen van isolerend materiaal op de bestaande dakbedekking. Dit laatste wordt veel toegepast bij dakterrassen waarbij er veel op het dak wordt gelopen.

Isoleren van de zolder vloer
Er kan ook worden gekozen om de zoldervloer te laten isoleren. Dit wordt vaak toegepast bij woningen waarvan de zolder niet als leefruimte wordt benut. Door de vloer van de zolder te isoleren houdt u de warmte in de leefruimtes die er onder liggen beter vast.

Offertes vergelijken van dakisolateurs

Wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden voor dakisolatie bij u in huis dan raden wij u aan om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende isolateurs. U kunt deze zo eenvoudig met elkaar vergelijken op prijs en kwaliteit en zo daarna gemakkelijk kiezen voor de isolateur die het beste aansluit op uw prijs-en kwaliteitswensen. Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw dakisolatie!

Vragen

Dat mag altijd.

De kosten van dakisolatie hangen van een aantal factoren af: de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal, de grootte van de ruimte en ook de moeilijkheidsgraad van plaatsing. Daarnaast werken isolateurs ook met verschillende prijzen. Vergelijken van offertes is dus altijd aan te raden. Lees hier meer over dakisolatie prijzen.
Jazeker, om isolatie te bevorderen kan er steun worden gekregen van diverse instanties in de vorm van premies en subsidies. Deze zijn echter wel afhankelijk van een aantal voorwaarden. Lees er meer over in ons artikel over dakisolatie premie.
Ja, wanneer de zolder in huis niet als leefruimte gebruikt wordt is zoldervloer isolatie een perfecte manier van isoleren. Er is minder isolatiemateriaal nodig, het isoleren neemt minder tijd in beslag en de zolder zal zo niet onnodig worden opgewarmd.