Premie dakisolatie

Dakisolatie is een investering die u op langere termijn zeker kunt terug verdienen. Om het isoleren van daken te bevorderen, hebben netbeheerders en de Vlaamse regering verschillende subsidies en premies geïnitieerd. Op deze manier kan de kostprijs voor isolateurs en de aankoop van dakisolatie dragelijker en dus aantrekkelijker gemaakt worden.

dakisolatie premies

Vlaamse dakisolatienorm

Met de nieuwe Vlaamse dakisolatienorm wordt het verplicht om uw dak te laten isoleren. Tegen 2020 moeten alle daken van woningen en huurwoningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnetwerk geïsoleerd zijn. Voor studio's, eengezinswoningen en appartementen geldt de nieuwe isolatienorm al vanaf 1 januari 2015. Er wordt als minimumnorm een R-waarde dakisolatie of zoldervloerisolatie van 0,75 vierkante meter K/W gehanteerd.

Dakisolatie premies

Wanneer u het dak van uw huis laat isoleren dan kunt u daarvoor steun krijgen van diverse instanties:

- Zo geeft de de federale overheid een belastingvermindering voor plaatsing van dakisolatie of zoldervloerisolatie via een aannemer. 30 procent van het bedrag dat wordt betaald voor de isolatiewerken kan ingebracht worden in de belastingaangifte;
- Ook de netbeheerders komen tegemoet, deze geven namelijk een premie voor dak- of zoldervloer isolatie. De dakisolatie mag in dit geval zelf geplaatst worden of door een aannemer worden geplaatst;
- Een aantal gemeenten bieden een gemeentelijke of provinciale premie voor dakisolatie;
- Er is voor prioritaire huurders ook een sociale dakisolatiepremie voor huurwoningen;
- En als laatste kan er ook nog in aanmerking worden gekomen voor een zogenaamde verbeteringspremie, wanneer het dak of een deel van het dak wordt vernieuwd en daarbij direct dakisolatie wordt geplaatst.

Bent u van plan om uw dak te laten isoleren?

Het is dan slim om diverse dakisolatie offertes aan te vragen bij verschillende isolateurs. Na ontvangst kunt u deze vervolgens gemakkelijk met elkaar vergelijken en zo kiezen voor de dakisolatiefirma met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Door uw postcode hieronder in te voeren kunt u direct geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van isolateurs uit uw regio aanvragen!

Vragen

Dat mag altijd.

Ja dat kan. Er gelden hierbij wel een aantal voorwaarden. Hier vindt u meer informatie over belastingvermindering bij dakisolatie.

Jazeker! Het isoleren van een hellend dak is een zeer veel voorkomende vorm van dakisolatie. Er zijn diverse soorten materialen beschikbaar voor het isoleren van een hellend dak. Lees er meer over op de hellend dak isoleren-pagina.

Dakisolatie kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren: de grootte van de te isoleren ruimte, het soort isolatiemateriaal en ook de moeilijkheidsgraad voor het aanbrengen. Verder kunnen de prijzen ook verschillen per isolatiefirma, vergelijk dus daarom altijd offertes. Vind hier meer info over dakisolatie prijzen.