Zoldervloer isoleren

Isolatie van de zoldervloer is een perfecte manier van isoleren wanneer u de zolder in uw huis niet wordt gebruik als leefruimte. Het isoleren neemt minder tijd in beslag, de zolder wordt zo niet onnodig opgewarmd en er is minder isolatiemateriaal nodig. Daarnaast heeft u ook bij zoldervloerisolatie recht op vele premies en subsidies, net zoals bij dakisolatie.

Zoldervloer isoleren

Verschillende manier van zoldervloer isolatie

De soort zoldervloer isolatie waarvoor wordt gekozen zal voornamelijk afhangen van de constructie. U kunt het beste kiezen voor isolatiedekens zoals bijvoorbeeld rots- of glaswol, wanneer uw vloer bestaat uit kepers van hout. Maar u kunt beter voor isolatieplaten kiezen wanneer uw zoldervloer bestaat uit een betonnen plaat. Isolatieplaten nemen namelijk minder ruimte in beslag en bieden dezelfde isolatiewaarde. U kunt er zelfs voor kiezen om het isolatiemateriaal los boven op uw zoldervloer te leggen wanneer u uw zolder niet als ruimte benut.

De meest voorkomende isolatiematerialen voor het isoleren van een zoldervloer zijn:

- Isolatieplaten
- Glaswol
- Rotswol
- Glaswol dat wordt gespoten
- PUR isolatie

Isolatie premies voor zoldervloer

U kunt verschillende soorten isolatiepremies, subsidies en ook belastingvoordelen inbrengen, wanneer u uw zolder niet gebruikt als leefruimte. Zo kunt u wel tot 50 procent terug krijgen van uw factuur. Hou hier dus ook zeker rekening mee bij het oriënteren op zoldervloer isolatie. De prijzen van het laten plaatsen van zoldervloer isolatie kunnen dan wel hoger liggen dan wanneer u zelf isolatie zou plaatsen, maar door deze interessante voordelen komt u vaak net zo duur uit.

Daarnaast kunt u ook aanzienlijk op kosten besparen door meerdere isolatie offertes met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Wanneer u hieronder uw postcode invoert kunt u eenvoudig meerdere zoldervloer isolatie offertes aanvragen van isolateurs uit uw regio en zo extra besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Jazeker. Ter bevordering van isolatie in huis kan er steun worden gekregen van diverse instanties in de vorm van premies en subsidies. Deze gaan echter wel samen met enkele voorwaarden. Lees er meer over in het artikel over dakisolatie premies.
Dakisolatie kosten zijn afhankelijk van diverse factoren: de grootte van de te isoleren ruimte, het soort materiaal waarmee geïsoleerd wordt en ook de moeilijkheidsgraad voor het aanbrengen. Verder kunnen de prijzen ook verschillen per isolatiefirma, vergelijk dus daarom altijd offertes. Vind hier meer info over dakisolatie prijzen.
Zeker! Er zijn diverse isolatiematerialen en technieken voor het isoleren van een plat dak. Vind hier meer info over plat plat dak isolatie.